Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

kellyhuisman

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Kelly via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 22-07-2015 No goodbye, but ... (1)
  • 11-07-2015 Halverwege de ... (1)
  • 01-07-2015 Melbourne & ... (0)
  • 02-06-2015 Countdown (2)
  • 14-05-2015 Great Barrier Reef (2)

Statistieken

Dit dagboek is 4443 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag No goodbye, but see you soon

Toon op kaart

22 juli 2015 | Door: kellyhuisman

Aantal keer bekeken 529   Aantal reacties 1   Cairns, Australië
a A

No goodbye, but see you soon

Hallo allemaal,

Ik zit hier nu, voor het laatst in Nomads Cairns..raar idee dat we weg gaan over een paar uurtjes en daarom ook mijn allerlaatste verslag vanuit Australie (voor nu dan)! Ik zal gewoon verder gaan waar ik met het laatste verslag gebleven ben.

Whitsundays
Voordat we naar de whitsundays gingen hadden we nog een dag in het plaatsje Airlie Beach, waar de boten naar de eilanden vertrekken. Deze dag hebben we wat snacks en drinken gehaald voor op de boot (we krijgen wel maaltijden maar geen drinken), daarna nog maar een extra pakje zeeziekte pilletjes gehaald en savonds vroeg ons bed in gedoken. De volgende dag moesten we om 13:30 bij de haven inchecken voor de boot dus sochtends hadden we nog even lekker de tijd om te ontbijten en in te pakken. We mochten namelijk niet al onze behagen mee, alleen een kleine tas en max 5 kilo voor de 2,5 dag op de boot. Rond 12:30 ging Tim nog even snel wat bij de supermarkt halen en wachtte ik bij de receptie. Toen het 13:05 was vond ik het wel een beetje lang duren en ben ik maar richting de supermarkt gelopen, Tim kwam al mijn kant op lopen en ik zag al dat er iets niet goed was.. En ja hoor: paspoort kwijt!! Ik dus chagerijnig van: wie verliest er nou een paspoort je had hem toch in je tas kunnen doen... Nee Tim had hem in zijn hand, en gewoon binnen een straal van ongeveer 50 meter verloren en kon hem niet terugvinden. Afijn wij dus winkels eromheen gevraagd, maar niemand wat gevonden en inmiddels was het 13:15 en moesten we snel naar de haven. Daar ingecheckt en met een kleiner rubber bootje per 9 personen naar de grote zeilboot gebracht (boot zat niet vol dus ipv 24 maar 17, wat uiteindelijk super fijn was qua ruimte). Vanaf toen zijn we richting de eilanden gevaren en (soms) gezeild als er genoeg wind was. Die dagen hebben we super mooie witte stranden gezien en gesnorkeld! Op de eerste avond had Tim nog even een opluchting, een van de personeelsleden had wat op Facebook voorbij zien komen: "lost passport" .. Met Tim z'n foto erbij! Tim dus helemaal blij, zijn paspoort lag bij het politiebureau! Heerlijk gegeten alle dagen en erg genoten! (Maar stiekem was ik blij toen ik weer van de boot af was). Vervolgens zaten we nog 2 nachten in Airlie Beach waarna we daarna vertrokken naar Townsville/Magnetic Island.

Townsville/Magnetic Island
Na ongeveer 4 uur en 50 min in de bus gezeten te hebben kwamen we aan in Townsville waar we Saana (oud collega van hostel, ook stagaire) weer hebben ontmoet. Vervolgens gingen we met zijn 3en op de Ferry richting Magnetic Island, wat ongeveer 20 min duurde. Op magnetic island zijn we 2 nachten geweest en hebben we veel bijgekletst met saana en verder rustig aan gedaan, we kwamen de eerste dag eind van de middag aan dus hebben we gekaart en in het hostel gegeten. De volgende dag hebben we een buspas voor een dag gehaald en konden we voor $7 de hele dag met de bus! We zijn naar een andere baai gegaan waar we lekker fish & chips hebben gegeten en wat hebben rondgewandeld en op het strand schelpen gezocht. Daarna weer naar het hostel en een erg gezellige kaart avond gehad met z'n 3en. De volgende dag was het alweer tijd om de Ferry terug te nemen, afscheid te nemen van Saana en de bus te pakken richting Cairns wat een 6 uur lange busrit was.

Cairns
In cairns komen voelde een beetje als thuis komen. Iedereen was verrast en blij dat we terug waren en het was gelijk weer als vanouds. Wij hadden al gegeten, maar gezellig mee geweest toen de rest pizza ging halen en stiekem ook nog wat stukjes pizza mee gegeten! Super lang met iedereen geklets en uiteindelijk lekker ons bed in gedoken, want we waren best moe! De 2e dag rustig aan gedaan, het weer was niet al te best, regen en bewolking (cairns probeert ons denk ik voor te bereiden op Nederland) maar natuurlijk wel lekker warm! Het centrum in geweest en nog voor een laatste keer overal langs gelopen, zo raar om te weten dat ik hier niet meer rond loop straks om boodschappen te doen of om naar de lagoon te gaan om in de zon te liggen, wat zo normaal is geworden na al die maanden! Rest van de dag met iedereen in het hostel rond gehangen en spelletjes gedaan en uiteindelijk rond 23:00 ons bed in gedoken. Niet goed geslapen vannacht (zenuwpees dat ik er rondloop..) en een beetje buikpijn dat ik van iedereen afscheid moet gaan nemen over ongeveer 1,5 uur! Dan beginnen de 2 lange vliegreizen weer, 7 uur naar hong kong, 6 uur daar wachten ongeveer en dan 11 uur lang naar Amsterdam. Best wel verdrietig dat ik na zo'n tijd hier wonen hier nu weg ga maar ook SUPER veel zin om familie en vrienden weer te zien!

Dit is het dan, het eind van al mijn verslagen van Australie, van heimwee naar niet naar huis willen, van weg zweten naar vesten en dekens dragen bij 25 graden en een uiteindelijk toch wel iets volwassenere Kelly, haha! Veel geleerd, veel meegemaakt, veel genoten, nu tijd om weer naar huis te gaan! Bedankt allemaal voor het lezen en de berichtjes, vond het altijd super leuk om ze te lezen!
Voor nu: TOT SNEL! Cheers and no worries!

Reageren
Vorige bericht »

Reacties (1)

22 juli 2015 08:47 | Door: erica

super blij dat jullie weer terug komen!!! xxxx